Μετάβαση στο περιεχόμενο
μενού
μετάφραση
Επικοινωνία

Τρόποι επικοινωνίας:Τηλέφωνο: 6995229973        Ωράριο επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή  8 - 10 π.μ. / 2 -5 μ.μ.

Email: info@mathimatikiskepsi.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας αφήνοντας παρακάτω το μήνυμά σας
Μαθηματική σκέψη: Για ποιό λόγο πρέπει να την επιλέξετε
Διαδικτυακά Ιδιαίτερα Μαθήματα Μαθηματικών
Σύντομο Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Πινάτσης έχει σπουδάσει μαθηματικά στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών στο ΕΚΠΑ με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Εργάστηκε στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση επί σειρά ετών ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Είναι επιμορφωτής εκπαιδευτικών στο γνωστικό αντικείμενο των μαθηματικών και στις Νέες Τεχνολογίες. Επίσης, είναι συγγραφέας βιβλίων πάνω στη Διδακτική των Μαθηματικών (Εκδόσεις Mathbooks).
Κύριο αντικείμενό του είναι η έρευνα που εστιάζεται στην εμβάθυνση των μαθηματικών εννοιών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, στη διατύπωση προβλημάτων και στην εύρεση νέων τρόπων προσέγγισης και λύσης μαθηματικών προβλημάτων.
Δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται σε Ελληνικά μαθηματικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει με εργασίες του σε συνέδρια με κριτική επιτροπή. Έχει δώσει διαλέξεις με κύριο αντικείμενο τη διδακτική των μαθηματικών.
Είναι μέλος της Μαθηματικής Εταιρείας και της Ένωσης Ερευνητών της Διδακτικής των Μαθηματικών.
Η " Μαθηματική σκέψη " είναι η νέα του προσπάθεια που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια καινούρια πρόταση διδασκαλίας των Μαθηματικών και σκοπεύει να αναδείξει τα Διαδικτυακά Ιδιαίτερα μαθήματα ως επιλογή, αν όχι υπέρτερη πάντως εφάμιλλη, των τυπικών ιδιαίτερων μαθημάτων.

Επιστροφή στο περιεχόμενο